Fail

Jag failade totalt med att se 365  filmer på 365 dagar, men no worries, jag skall nog fortsätta ändå.. 

Snart tänker jag även laga en header, för att jag är uttråkad på den gamla, plus att jag inte vill varje gång bli påminnd om hur mycket jag faila, haha.

Vi hörs igen med mera film"revyer".

Filmfingern
03.01.2013 kl. 22:30

80. Constantine (2005)

Berättelsen om privata detektiven John Constantine som kämpar mot helvetes styrkor.


Inte blev jag nu helt och hållet imponerad. Joo jag gillar idén i filmen, jag gillar Keanu Reeves rollpresentation samt Peter Stormare som Lucifer, men that’s it. Jag tycker att det blir en litet blah effekt i filmen och hade förväntat mig en gnutta mer.

MEN helt sevärd är ju den.

6/10 Fingrar

19.12.2012 kl. 00:43

79. Jane Eyre(2011)

En ung guvernant blir kär i sin arbetsgivare, och får reda på hans största hemligheter.


Filmen baserar sig på Charlotte Brontë:s bok med samma namn, och jag tycker att denna version av den världskända boken har hållit sig otroligt mycket till bokens känsla och mörkhet.

Ett minus ger jag för att man måste vara otroligt på allärten i filmen så att man ser de alla små bitarna bli sammanhängande

Mycket sevärd film!

9/10 Fingrar

19.12.2012 kl. 00:39

78. Treasure Planet (2002)

Filmen baserar sig på boken Skattkammarön skriven av Robert Louis Stevenson, bara att denna animerade film sker i rymden.


Nej, nu måste jag ge mig och säga att jag blev besviken på Disney. De har försökt litet för mycket med denna animation, och datoranimationen är litet överdrivet fejk. Dessutom är huvudpersonen än en gång en screw-up, har en mamma som inte går med på nåt och en galen forskare.

Nej inte sevärd, föreslår att ni ser någon annan Disney film.

2/10 Fingrar

19.12.2012 kl. 00:37

77. Iron Man(2008)

När en rik businessman Tony Stark blir kidnappad av terrorister, blir han tvingad att bygga en bomb hans egna företag uppfunnit. Han lovar terroristerna att bygga bomben, men istället bygger han en dräkt för att fly. Han lyckas med detta och flyr. Hemma bygger han om dräkten så att han kan bekämpa ondskan som Iron man.


(dålig förklarning jag vet)

Jag har redan i 4 år undvikit att se denna film, för att jag trodde denna film var helt usel. Oj hur fel jag hade. Denna film har det där lilla som får den och verka smått reaalistiskt, vet ni den där ”that could happen” känslan. Jag gillar filmen, från Robert Downey jr:s små skämt till action delen.

Rekommenderar att ni ser denna film om ni inte sett den.

9/10 Fingrar

19.12.2012 kl. 00:35

76. Prometheus (2012)

Filmen är en prequel till de kända Alien filmerna.


Jag hade enorma förväntningar för filmen för att jag gillar Alien serien, men blev litet besviken. Här är 3 orsaker till varför jag är besviken:                      

        1. Hur kan ena utomjordingen vara så pass mycket olik människan fast denne hade så gott som samma DNA som människan?

2. Hur kan en bläckfiskliknande sak och människoliknande utomjordingen bli ”Alien”?

        3. Är det meningen att Noomi Rapace är engelsk? Problemet är ju att hon låter lika svensk som alltid.

Dessutom tycker jag att de dragit jätte mycket ut på förklaringar, men klarat ändå av att få filmen smått osammanhängande.

Jag tycker dock att filmen inte är helt usel, den ger till oss filmnördar orsaken ”varför” och ”hur”, vilket gjorde mig extremt nöjd. Därför får filmen ett högre vitsord.

6/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 22:15

75. Harold & Kumar Go to White Castle (2004)

 Bästa vännerna Harold och Kumar röker braja och får lust för hamburgare, men inte vilka som helst hamburgare, utan White Castle hamburgare.

Filmen i helhet handlar om deras resa till White Castle.


Idiot komedi.com, men på något sätt gillar jag denna idiot komedi. Jag vet inte om det är bara därför för att komedin är så överdriven, ingen kan ju rida på en gepard..?

Jag anser detta vara en film som människor måste se själv och ha en egen åsikt, för att egentligen är den väl inte bra.. eller är den?

Jag vet inte.

7/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 22:14

74. War of the worlds (2005)

En frånskild hamnarbetare blir skyddande fadern han aldrig varit när utomjordingar tar över jorden.


Jag är inte 100% säker om vad jag tycker om filmen. Jag är imponerad av Dakota Fannings rollpresentation, och grafiken är till en stor del imponerande, men ändå har jag ett stort problem med att gilla filmen. En sak jag hatar är storytellern i filmen, man vet ju genast vad som händer. När det oundvikliga händer, börjar det intressant, men slutar med en WTF effekt.

Detta är ju en ganska typisk världengårunder-film.

5/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 22:12

73. 17 Again (2009)

Berättelsen om en 30-årig man som får möjligheten att gå tillbaka till skolbänken.


Denna film gillar jag för att skådespelarna är otroligt bra. Småhumorn av Matthew Perry (Chandler från Friends) är bara ypperligt.

Jag vet att denna film är fullsatt av saker jag sett förut, men jag tycker ändå på något sätt att filmen är bra. Inte fantastisk men sevärd.

7/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 21:35

72. Year One (2009)

Zed och Oh bannlyses från sin stenåldersläger, filmen går sedan genom olika tider ur bibelhistorier.


Satan ändå vad skit film. Filmen försöker sig vara rolig, men det blir bara otroligt löjligt.

Detta är allt vad jag vill säga om filmen: Skit film, inte värt att se.

1/10 Fingrar för glittrande äpplen

17.12.2012 kl. 21:33

71. Gran Torino (2008)

En veteran från Koreanska kriget försöker få en Hmong-pojke på rätta stigen efter att han fått fast pojken när han försökte stjäla veteranens Gran Torino.


Jag tycker Clint Eastwood visar i denna film att han ännu inte har tappat sin talang, han har både regisserat och spelat huvudrollen i filmen.

Det som stör mig dock är att han påminner mig otroligt mycket av hans tidigare roll som Dirty Harry. Annars är filmen jätte bra och jag verkligen rekommenderar att ni ser den.

8/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 21:31

70.BASEketball (1998)

Om ni inte vet vem Trey Parker och Matt Stone är, kan jag berätta att de är huvuden bakom serien South Park.


Filmen BASEketball handlar om två vuxna män som hittar på en ny sport som blir en stor hitt. Under filmens gång händer allt möjligt tokigt.

Jag tycker inte denna film är sevärd. Dum humor, joo en story, men den är helt kokko.

Helt enkelt ganska skit film, men jag skratta litet åt dumma humorn.

2/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 21:29

69. Bad Teacher (2011)

Efter att blivit dumpad av sin sugar daddy, bestämmer sig Elizabeth att bli en lärare för att vinna över till sig en ny rik man.


Jag tyckte denna film var helt fantastisk! Jag har inte på länge skrattat såhär mycket i en film, vilket är svårt för mig för att hälften av tiden fattar jag inte vad skämtet handlade om. Somtur fattade jag denna gång allt.

MEN, jag tycker denna faller i en typisk kategori av komedier som jag ofta anser vara synd, och oftast märks inte dessa komedier för att det kommer så många/år.

Bra film, rekommenderar.

8/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 21:26

68. Volcano (1997)

Efter en jordbävning i Los Angeles, sker ett vulkanutbrott som äter upp hälften av L.A.


Jaa, vad skall jag säga om denna film. Jag visste inte att en film kan verka först så bra, men ändå visa sig vara skit.

Filmen har överdrivna polisen, hjälten, den vackra kvinnan, och dumma människor. Jag blir bara arg av filmen.  Visuellt är självaste lavan och ser realistisk ut, men annars, bläh.

Jag ger filmen ändå några poäng för 3 saker:

1.       1. Hunden överlever

2.       2. Tommy Le Jones visar god skådesspeleri

3.       3. Lava ser ut som lava

3/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 21:20

67. Jumper (2008)

Filmen handlar om en pojke som kan teleportera sig vart som helst i världen. Första 8 åren av sitt liv lever han fritt och laglöst, tills en uråldig sekt hittar honom och vill döda honom.

 

Jag är inte riktigt säker om denna film, den är helt okej, men nåt stör mig i den. Högst antagligen det att den inte är riktigt sammanhängande. Jag fick aldrig reda på varför eller hur, vilket stör mig mycket. Dessutom anser jag Hayden Christensen vara en dålig skådesspelare.

Denna film är som sagt helt okej, men bättre har jag sett…

5/10 Fingrar

17.12.2012 kl. 21:17

Om ni trodde detta var en normal film recensions blogg har ni fel. Jag skriver ingen perfekt svenska, inte heller speciellt negativt utom om jag VERKLIGEN hatat filmen.

Nej jag skriver något helt annat. Min egen åsikt utan censur och varje satans svärord där jag vill. Sådan är jag, sådan vill jag förbli. Har skrivit på en filmblogg på Peppar, men gav upp för att jag inte är en teknik nörd= förstod inte vad jag skulle göra. Detta betyder att jag fortsätter  blogga här på Ratata.

Om min filmsamling så har jag ca 500 filmer för tillfället, och får/köper hela tiden mera.

Ni kan kalla mig Matilda.

Njut och om ni gillar, berätta till vännerna.

Senaste kommentarer