16. Robin Hood (1973)

Det finns bara en Robin Hood film för mig, och det är Walt Disneys version av Robin Hood. Kan inte förklara varför, kanske det är för att filmen vart med mig hela mitt liv.

Walt Disneys Robin Hood når både barn och vuxna. Jag och min sambo satt hela filmen igenom och smålog, t.o.m skratta.

MEN, filmen är inte den bästa med tanke på handlingen, kanske även litet hoppig, därför får den 8/10 Fingrar.

VÄRT ATT SE!!!!
18.03.2012 kl. 20:23

15. Julie & Julia (2009)

Jag såg denna film en vinterkväll. Efter denna film gjorde jag beslutet av mitt liv.

Filmen handlar om två kvinnor ur olika tider; Julia Child och Julie Powell-en bloggerska från 2000-talet.

Julie Powell är trött på sitt liv och söker meningen med det hela. Hennes passion är att kocka och därför gör hon beslutet att skriva en matblogg. Hon tar sig till sin idols Julia Childs bok om fransk matlagning. Hennes plan var alla recept inom 365 dagar.

Filmen handlar dock inte bara om Julie, utan tar sig in till Julia Childs liv. Hennes liv efter att hon flyttat med sin man till Paris, och hittar sin väg till matlagnin.

Den berättelsen lämnar jag till er.

Filmen är fantastisk, och fick mig att söka upp kokboken Julia Child skrev. Har inget annat att säga utom 10/10 FINGRAR med båda stortårna uppe.
18.03.2012 kl. 20:18

14. Lovely Bones

Lovely Bones är berättelsen om en 13 årig flicka som blir brutalt mördad av sin granne. Hon märker sig vara mellan himmel och jord och slutligen försöker på alla sätt få fast sin mördare med hjälp av sina närmaste och käraste.

Nu förklarade jag dåligt, men hoppas ni fick ungefär en bild av vad filmen handlade om.

Jag såg filmen bara ett par månader sedan första gången, och blev kär i den. Jag tycker om det visuella och jag ÄLSKADE farens kämpande att hitta hans lilla flickans mördare.
Denna film är helt enkelt JÄTTE bra. Jag kan se den om och om igen och blir inte trött på den, vilket är konstigt för att jag brukar inte gilla drama kategorin så mycket. Är mer action/thriller människa.

Denna film är till :
-människor som gillar visuellt
-människor som vill se nåt från en ung kvinnans synvinkel

Filmen är inte till:
-Sådana som vill se blod och action
-någon som gillar skräck filmer

Så som jag sa gilla jag denna film oerhört mycket och därför ger jag 9/10 fingrar.

08.01.2012 kl. 19:31

Voi vittu!

Kan säga det igen, voi vittu, nu kan jag se filmer endast från datorn. TV:n har blivit smittad med Skyrim.
Jag gillar inte att se från desktoppen filmer, för att jag måste använda hörlurar och sitta i en obekväm stol. Soffan är mycket bättre.

OM jag får Skyrim bort från TV:n försöker jag se Lovely Bones
07.01.2012 kl. 10:31

10-13. Leathal Weapon 1-4

Filmer som dessa har kommit och gått, men ingen av dem når upp till samma standard, utom kanske Die Hard. Jag menar efter denna film har det kommit flera filmer som försökt med samma sak(action/komedi/2poliser), men ingen av dem har varit lika bra, enligt mig i.af.

Leathal Weapon serien är de ultimata filmerna om två olika personaliteter som hamnar jobba tillsammans och slutligen räddar landet. Jag menar Mel Gibson är som lagad till denna roll som en polis som förlorat allt och bryr sig inte längre om han lever eller dör. Dessutom är  Danny Glover den perfekta ”comic sidekick” fast han egentligen inte är en sidekick, men han kommer med de roligaste kommentarerna i filmerna; ”I’m too old for this shit.”

Denna filmserie hamnar dock inte i de bästa filmerna of all time för mig. Jag kan se dem om och om igen, men jag vet inte, vissa scener för mig känns onödiga. Dessutom tycker jag att den har mitten av filmen dilemman, var de inte riktigt vet vad som skall hända. Kanske ni andra tycker annat.

MEN

Filmen Leathal Weapon 2 kommer på måndag kl.21.00 från Sub tv och jag rekommenderar att ni ser den. Den är, oberoende av allt jag sagt, värt att se. Det är ingen skillnad i dessa filmer om ni sett första filmen eller nä, personligt såg jag 3:e filmen före jag såg de alla andra delarna. De har inte mycket med varandra att göra, det finns bara små delar, som kanske ni som inte förr sett film serien bryr er om.

Denna film serie får 7/10 fingrar och en halv stortå. Dessa filmer är värt att se. Som jag sagt i en tidigare recension, dessa filmer hör (enligt mig) till de 1001 filmer man skall se före man dör.
07.01.2012 kl. 01:45

9 filmer 356 to go(stop i filmtittande)

Oij nej vad har jag gjort :D Jag råkade säga till min pojkvän att han får spela Skyrim på ps3:an. Nu har jag inget att se på filmer med utom en dator... Nej jag går inte med på att se på filmer från en dator... Kanske ja gör det nu bara i ett par dagar så ser vi på veckoslutet om jag får några nya recenssioner på sidan.

Coming soon:

Lethal weapon 1-4
Resident evil 1-4
Halloween
Halloween unrated
Keeping mum
Snövit och de sju dvärgarna

Vi hörs igen :)
05.01.2012 kl. 01:14

9. Cirque du freak:The Vampires assistant (2010)

När jag såg trailern till filmen visste jag att detta var en film jag ville se. För en gångs skull ser man en vampyr film som inte är lovey dovey så som Twilight eller Vampire diaries, inte heller överdrivet rå och snuskig som True Blood, utan en film med mörk komedi. Inte säger jag att denna film var världens bästa, men jag gillar att filmen är i en helt egen kategori av vampyr filmer.

Filmen handlar om 16-årige Darren(Chris Massoglia) som träffar den mystiske vampyren Larten Crepsley(John C. Reilly) och lämnar sitt mänskliga liv för att bli vampyr. Han träffar nya vänner i freak cirkusen och märker att detta är världen han valt. Han bemöter faror och kärlek under sin resa till vem han egentligen är.

Filmen är (som många andra) fullpackad av kända skådespelare så som Salma Hayek, Willem Dafoe och Ken Watanabe. Förstås förstår jag varför de ville vara med i filmen, en otroligt intressant idé och de alla passar perfekt i sina roller.

Filmen är otroligt ungdomlig och passar bra till högstadie/gymnasie/yrkkisåldern. Men nog kan en 20 årig också gilla filmen. Jag gillade speciellt mörka humorn i filmen och tyckte det var en fräsch synvinkel till vampyrfilmer. Kanske det också beror på det att jag inte längre orkar med kärleksfulla vampyrfilmer var man borde tycka synd om vampyren, bläh.

Nej jag gillade denna film, synd att den inte fick den uppmärksamhet den borde fått.
Jag ger denna film 9/10 fingrar och en strortå.
02.01.2012 kl. 19:54

8. Grease(1978)

Namnet på filmen passar perfekt för att denna film är smörig. Inte för att jag skulle hata filmen, au contraire jag älskar den. Filmen är dock inte riktigt till män, mer chick flick nog. Det krävs en extrem romantiker man för att inte må illa av smöret i filmen. MEN om man ser förbi smöret får man en chans att skratta i.af till Travoltas höga oktav.

Så som största delen redan vet är Grease en musikal, så flera söta sånger och några roliga sånger.

Rektorn i Rydell High påminner mig faktist av min rektor i Gymnasiet. Säger att hon är stolt men man hör att hon i princip skäms.

Dessutom vet jag inte om många High School filmer före Grease. Filmen visar hur berättelser förvränger sig mellan kvinnor och män i sången summer loving.

 Jag kan inte skymffa filmen, den är en av mina all time favourites, men i dagens standard är den inte den bästa. Söt är den och jag ÄLSKAR de gamla bilarna i filmen. Verkligen en av de 1001 filmer man skall se före man dör.

Denna film ger jag 8/10 Fingrar tack vare att den är en klassiker och för att komedin är fantastisk.

OBS! Pojkar skall komma ihåg att den är mest en chick flick så kanske skall ni se den med er flickvän…
02.01.2012 kl. 19:52

7. Mean Girls (2004)

Oh minns ni tiden i högstadiet och gymnasiet. När varje dag var drama, man var inne eller man var ute, nörd eller cool. Mean Girls påminner mig om min tid i gymnasiet och högstadiet. Personligt var vi i ”We don’t give a fuck”-gänget, samma gäng som Cady(Lindsay Lohan) från första början var med i.

Mean girls handlar om Cady som flyttat från Afrika till USA och för första gången i sitt liv hamnar i kaoset som kallas High school. Hon träffar på ”to gay to function” Damien och Janice som öppenhjärtat tar in henne i sin grupp, och Cady blir bara glad att få nya vänner.
Deras vänskap hamnar dock i ett strull tack vare the Plastics, som vill ha superhotta Cady i sin ekvation.

Mean girls är en perfekt high school film…till en kvinna. Vi alla minns skitet människor talade bakom din rygg, och hur mycket skit vi talade om varandra.

Chick flick ALERT!

Det är dock konstigt att se filmen nuförtiden för att Lindsay Lohan är INTE längre samma kvinna hon var 2004. Då var hon fortfarande kurvig och rödhårig, nuförtiden är hon otroligt smal och mörkhårig, plus att hennes rykte är förstört tack vare hennes drogmissbruk.

Tillbaka till filmen. Som filmen är, är den otroligt humoristisk(t.o.m min fästman skratta) men också verklighetstrogen.

Fingrar får den 7/10 för att den inom bara 7 år blivit en klassiker.
Se den om ni på något sätt undvikit den, bra film.
02.01.2012 kl. 19:51

6. Clash of the Titans (2010)

Filmen handlar om Perseus som hittas på bottnet av sjön som baby. Han blir uppfostrad av en fiskar familj, men tack vare Hades blir de brutalt dödade. För att Perseus inte längre har nåt att förlora, erbjuder han sig för att stoppa Hades innan Hades övertar makten av Zeus.
Clash of the Titans är inte en av de bästa filmerna jag sätt, men inte heller den sämsta. Så som många andra filmer börjar den bra, och även om filmen har en stor del av kända skådisar som t.ex. Liam Neeson och Ralph Fiennes, faller den i min ranking. Om filmen kommit ut på 90-talet skulle den verkligen vara mer uppskattad, men filmer som Thor och Alexander vinner denna film när som helst. Kanske man blir kräsen av ”antika gud” filmer när man sett så oändligt många av dem.
Det jag också haka upp mig på att Ralph Fiennes(Hades), skådisen som också skådespelade Voldemort i Harry Potter filmerna, använde sig av helt samma röst(viskande ormig röst). Ända jag tänkte var voldemort, Voldemort, VOLDEMORT.. Störande.

MEN roligt att se i en liten baksmälla, bra tidsfördriv.

BTW, musiken är bra och visuellt fin film, därför värt att se.. 4½/10 Fingrar för den.

Nästa gång skall jag hitta en film som inte får mig och skriva (nästan)bara negativt.
02.01.2012 kl. 11:31

5.Anaconda 3 (2008)

BLÄH!
Nej ända Anaconda filmen jag kan se är första, alla andra är helt enkelt skit! Nå ända positiva är Hasselhoff och det att man kan skratta till hur usel den är.

Se filmen I dare you, den är jätte SKIT.
31.12.2011 kl. 13:41

4.In her shoes (2005)

SKOOOOOR! Som en kvinna älskar jag dem och skorna distraherade mig från filmen.

Filmen är en komedi/drama om två systrar som är totalt olika. Ena är en respekterad jurist med en sko fetisch och den andra en nobody som inte gjort nåt med sitt liv och har inga planer att ändra på det.
Det uppkommer strid, flyttande och tårfyllda sammanföringar, som en typisk drama/komedi MAIN STREAM ANYONE??

Komedin i filmen räddar den dock, men vill inte berätta mer för att jag är rädd att jag avslöjar nåt viktigt. Värt att se någon gång i sitt liv, 5/10 fingrar.
31.12.2011 kl. 13:40

3.Djävulen bär Prada (2006)

OBS! Om ni läst boken av Lauren Weisberger, glöm allt ni läst, så gjorde jag när jag såg filmen.
Denna film är ett perfekt exempel av filmer som BASERAR sig på en bok men följer inte boken annars än den tjocka röda linjen.

 Tro mig inte dock att filmen är helt och hållet dålig, nej jag faktiskt gilla den…till en del. Meryl Streep var ett perfekt val för djävulska chefen på Runway, och Anne Hathaway passade perfekt som Andy.

Filmen visar mode världen som den är, brutal och hänsynslös. MEN jag skulle ha gillat att filmen skulle ha följt mer boken för att boken var fantastisk, personligt läste jag den på en dag. Filmen faller nog ändå i ”main stream” genren och därför får den 6/10 fingrar.
31.12.2011 kl. 13:39

2.Walk the Line(2005)

Walk the Line kom ut år 2005, huvudrollen innehar Joaquin Phoenix och i sidorollen har vi Reese Witherspoon. Walk the Line berättar om sångaren Johnny Cashs liv från barn till vuxen och känd runtom i världen, om hans drog problem och hans eviga kärlek till June.

Denna film var min favorit när den kom ut, ena orsaken var att jag ÄLSKAR Johnny Cash andra orsaken var att filmen är så förbannades bra. Jag kunde inte sluta se på filmen om och om igen.

Bästa i filmen är nog det att både Witherspoon och Phoenix sjöng själv i filmen, detta gjorde att filmen fick en oplayback känsla, vilket jag älskar.

Vet inte vad jag kan mer säga om filmen 10/10 fingrar ABSOLUT. Värt att se, tro mig
31.12.2011 kl. 13:37

1.Sideways (2004)

Filmen är från 2004 med Paul Giamatti och Thomas Haden Church i huvudrollen.
Filmen handlar om två vänner som åker på en vin smaknings tour i Kalifornien.

Jack(Thomas Haden Church) skall gifta sig så Miles (Paul Giamatti) bjuder en s.k. bachelor vecka till sin vän. Filmen är en komedi och vännerna upplever flera ner och uppförsbackar under sin resa, men slutligen hittar båda vännerna rätt.

Även om filmen var nominerad för så gott som 5 Oscar statyetter är jag inte speciellt imponerad. Jag menar, filmen faller i den typiska komedi genren och jag har en känsla att flera saker som händer i filmen har jag på ett eller annat sätt sett förut. Men om man inte har nåt att se på kan man se den, den är oberoende bra.

Är otrolig dålig och kan inte pointera ut vad i filmen är bra, tycks ha hittat bara det dåliga. Men påriktigt, den ÄR bra, och får litet en och skratta (ibland). Musiken är verkligt passande för filmen… Ger 6 av 10 fingrar till den.
31.12.2011 kl. 13:36

Om ni trodde detta var en normal film recensions blogg har ni fel. Jag skriver ingen perfekt svenska, inte heller speciellt negativt utom om jag VERKLIGEN hatat filmen.

Nej jag skriver något helt annat. Min egen åsikt utan censur och varje satans svärord där jag vill. Sådan är jag, sådan vill jag förbli. Har skrivit på en filmblogg på Peppar, men gav upp för att jag inte är en teknik nörd= förstod inte vad jag skulle göra. Detta betyder att jag fortsätter  blogga här på Ratata.

Om min filmsamling så har jag ca 500 filmer för tillfället, och får/köper hela tiden mera.

Ni kan kalla mig Matilda.

Njut och om ni gillar, berätta till vännerna.

Senaste kommentarer