20. Kometen kommer(1992)

22.05.2012 kl. 18:55

Denna film tror jag alla finländska 90-tals barn sett. Helt klart en klassiker.

Filmen handlar om när muminfamiljen just flyttat till mumindalen, men snabbt börjar konstiga saker hända. En kväll träffar de på bisamråttan som berättar om ett hot från rymden.
Mumin, Sniff och lilla My bestämmer sig att resa till observatoriet för att ta reda på hotet och träffar på karaktärer som vi nu känner väl, så som t.ex. Snusmumriken och Snorkfröken.

Vad kan jag säga om denna film? Jag vet att jag borde hålla mig neutral och inte se den ur synvinkeln att denna film påminner mig om min barndom, när allt var oskyldigt och sött.

Nej, vet ni vad, denna film är ju för barn, och den är inte lika våldsam som barnfiler idag, därför ger jag 10/10 fingrar ur en barnsynvinkel.

Värt att visa till era egna barn.

Om ni trodde detta var en normal film recensions blogg har ni fel. Jag skriver ingen perfekt svenska, inte heller speciellt negativt utom om jag VERKLIGEN hatat filmen.

Nej jag skriver något helt annat. Min egen åsikt utan censur och varje satans svärord där jag vill. Sådan är jag, sådan vill jag förbli. Har skrivit på en filmblogg på Peppar, men gav upp för att jag inte är en teknik nörd= förstod inte vad jag skulle göra. Detta betyder att jag fortsätter  blogga här på Ratata.

Om min filmsamling så har jag ca 500 filmer för tillfället, och får/köper hela tiden mera.

Ni kan kalla mig Matilda.

Njut och om ni gillar, berätta till vännerna.

Senaste kommentarer