15. Julie & Julia (2009)

18.03.2012 kl. 20:18
Jag såg denna film en vinterkväll. Efter denna film gjorde jag beslutet av mitt liv.

Filmen handlar om två kvinnor ur olika tider; Julia Child och Julie Powell-en bloggerska från 2000-talet.

Julie Powell är trött på sitt liv och söker meningen med det hela. Hennes passion är att kocka och därför gör hon beslutet att skriva en matblogg. Hon tar sig till sin idols Julia Childs bok om fransk matlagning. Hennes plan var alla recept inom 365 dagar.

Filmen handlar dock inte bara om Julie, utan tar sig in till Julia Childs liv. Hennes liv efter att hon flyttat med sin man till Paris, och hittar sin väg till matlagnin.

Den berättelsen lämnar jag till er.

Filmen är fantastisk, och fick mig att söka upp kokboken Julia Child skrev. Har inget annat att säga utom 10/10 FINGRAR med båda stortårna uppe.

Om ni trodde detta var en normal film recensions blogg har ni fel. Jag skriver ingen perfekt svenska, inte heller speciellt negativt utom om jag VERKLIGEN hatat filmen.

Nej jag skriver något helt annat. Min egen åsikt utan censur och varje satans svärord där jag vill. Sådan är jag, sådan vill jag förbli. Har skrivit på en filmblogg på Peppar, men gav upp för att jag inte är en teknik nörd= förstod inte vad jag skulle göra. Detta betyder att jag fortsätter  blogga här på Ratata.

Om min filmsamling så har jag ca 500 filmer för tillfället, och får/köper hela tiden mera.

Ni kan kalla mig Matilda.

Njut och om ni gillar, berätta till vännerna.

Senaste kommentarer