9. Cirque du freak:The Vampires assistant (2010)

02.01.2012 kl. 19:54
När jag såg trailern till filmen visste jag att detta var en film jag ville se. För en gångs skull ser man en vampyr film som inte är lovey dovey så som Twilight eller Vampire diaries, inte heller överdrivet rå och snuskig som True Blood, utan en film med mörk komedi. Inte säger jag att denna film var världens bästa, men jag gillar att filmen är i en helt egen kategori av vampyr filmer.

Filmen handlar om 16-årige Darren(Chris Massoglia) som träffar den mystiske vampyren Larten Crepsley(John C. Reilly) och lämnar sitt mänskliga liv för att bli vampyr. Han träffar nya vänner i freak cirkusen och märker att detta är världen han valt. Han bemöter faror och kärlek under sin resa till vem han egentligen är.

Filmen är (som många andra) fullpackad av kända skådespelare så som Salma Hayek, Willem Dafoe och Ken Watanabe. Förstås förstår jag varför de ville vara med i filmen, en otroligt intressant idé och de alla passar perfekt i sina roller.

Filmen är otroligt ungdomlig och passar bra till högstadie/gymnasie/yrkkisåldern. Men nog kan en 20 årig också gilla filmen. Jag gillade speciellt mörka humorn i filmen och tyckte det var en fräsch synvinkel till vampyrfilmer. Kanske det också beror på det att jag inte längre orkar med kärleksfulla vampyrfilmer var man borde tycka synd om vampyren, bläh.

Nej jag gillade denna film, synd att den inte fick den uppmärksamhet den borde fått.
Jag ger denna film 9/10 fingrar och en strortå.

Om ni trodde detta var en normal film recensions blogg har ni fel. Jag skriver ingen perfekt svenska, inte heller speciellt negativt utom om jag VERKLIGEN hatat filmen.

Nej jag skriver något helt annat. Min egen åsikt utan censur och varje satans svärord där jag vill. Sådan är jag, sådan vill jag förbli. Har skrivit på en filmblogg på Peppar, men gav upp för att jag inte är en teknik nörd= förstod inte vad jag skulle göra. Detta betyder att jag fortsätter  blogga här på Ratata.

Om min filmsamling så har jag ca 500 filmer för tillfället, och får/köper hela tiden mera.

Ni kan kalla mig Matilda.

Njut och om ni gillar, berätta till vännerna.

Senaste kommentarer